El manifest de l’ANA

L’ANA sap que ha arribat el moment d’activar-se i moure’s col·lectivament per donar un nou impuls a Terrassa. Perquè malgrat la dura crisi econòmica que ha patit i pateix la nostra ciutat, hi ha motius suficients per creure en projectes futurs: som la tercera ciutat catalana, situada en un dels principals espais econòmics del sud d’Europa i afortunadament comptem amb una ciutadania activa amb ganes de treballar, de ser interpel·lada i de reaccionar.

Amb aquest gran potencial humà, cultural i econòmic, el que necessita Terrassa és renovar idees, construir models de lideratge més horitzontals i noves formes de participació. Perquè tots podríem aportar molt més a la ciutat si es creessin els espais i canals per fer aflorar les opinions dels veïns i les veïnes de Terrassa, aquesta és la manera per construir un projecte conjunt i compartit per tots. I això és el més important per l’ANA, ja que amb un projecte futur clar es pot avançar molt més i encara millor, es pot arribar més lluny.

Terrassa ha d’afrontar de manera decidida els temes importants de la nostra ciutat, que són alhora un repte i una oportunitat. Per fer-ho, necessitem una ciutat amb més identitat, una ciutat valenta i capaç de creure en tot allò que la fa única. Aquesta és la Terrassa que vol l’ANA, una ciutat amb més igualtat i justícia, amb nous projectes d’economia social, equitativa en la distribució de la riquesa, acollidora i amable.

L’ANA és compromesa i activa; per això vol una ciutat més viva, més oberta al seu entorn. Que no visqui d’esquena al seu territori, que demostri capitalitat. No vol que Terrassa sigui una ciutat dormitori, ni una ciutat gris sense identitat pròpia, sinó una ciutat nova, una ciutat més democràtica, una ciutat catalana dins d’una república independent. Volem que Terrassa trobi el seu lloc en el mapa del procés democràtic i sobiranista que viu el nostre país, no podem deixar escapar aquesta oportunitat històrica.

Però tampoc ho podem fer sols, primer cal que els nostres 33 barris plens de vida estiguin ben cohesionats entre ells i després que la ciutat s’obri als municipis veïns per col·laborar. Però no es pot aconseguir res de tot això sense plantejar un nou relat de ciutat que la situï al lloc que li correspon, a la comarca, al país, i també al món.

L’ANA és terrassenca i creu que, nascuts aquí o arribats de la resta de la península o d’altres continents, aquells qui viuen el terrassenquisme com un estil de vida, treballen per la justícia social, l’entorn, la cultura i la dignitat de les persones.

Aquest manifest és una crida a participar i debatre sobre la nostra ciutat a totes aquelles persones que tinguin idees i vulguin compartir-les. Perquè sabem –sense cap mena de dubte– que a Terrassa es pot viure millor fent les coses d’una altra manera.

L’ANA, l’Àgora Nova Atenes, és aquest espai de debat que necessitem, és el canal per intercanviar idees, de manera participativa, plural i oberta. Un espai de propostes, de reptes, de futur. Perquè si som capaços d’imaginar una ciutat millor, tindrem el poder de fer-ho possible.