L’ANA estima la democràcia i la llibertat

Amb aquest escrit l’ANA de Terrassa vol expressar el seu posicionament davant del moment històric que viu el nostre país i també dels greus esdeveniments i atacs a les llibertats i a le democràcia que patim, molt especialment els dies previs o immediatament posteriors a l’1 d’octubre. 

L’ANA de Terrassa ha decidit ajornar els actes públics que tenia previst dur a terme aquestes setmanes, amatents a la situació d’excepcionalitat que vivim, però manté ferm el compromís de treballar per la ciutat i pel paper i protagonisme de Terrassa en el conjunt de Catalunya, i del procés constituent que hem d’iniciar. Davant la situació derivada de la repressió que viu la nostra societat, pensem que és més necessari que mai, i amb més força si cal, continuar amb el projecte amb què ens va donar a conèixer. És, per tant, des dels espais plurals, bressol i transmissors d’idees, propostes i compromesos amb la transformació de l’entorn, on han de generar-se les eines i les plataformes per afrontar el repte transformador i transcendent que tenim per davant, és per això que volem manifestar sense cap ambigüitat que:

L’ANA condemna tot tipus de violència i de repressió, i proclama que només des del respecte als valors democràtics, cívics i pacífics es poden construir societats lliures, plurals, més justes i solidàries.

L’ANA denúncia la vulneració de drets fonamentals i de les llibertats democràtiques conquerides al llarg dels anys amb tant d’esforç i profundament amenaçades avui a Catalunya.

L’ANA expressa la seva radical solidaritat amb Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que avui dia segueixen empresonats injusta i injustificadament per l’Estat Espanyol, així com amb totes les persones detingudes des del 20 de setembre, i amb les més de 900 persones ferides en les càrregues policials de l’1 d’octubre. Accions absolutament impròpies a l’Europa del segle XXI.

L’ANA vol mostrar tot el suport a totes les institucions i entitats greument amenaçades per la imminent ingerència i bloqueig que es proposa de fer l’Estat Espanyol a través de l’article 155 de la Constitució, destacant especialment aquelles que són garantia de l’exercici de drets fonamentals i essencials per a la cohesió social, motor del nostre model de convivència, tals com les escoles, els mitjans de comunicació, entitats del tercer sector, sistema públic de salut i altres sectors estratègics del país.

És per això, que l’ANA s’ha sumat i ho seguirà fent, a totes les mobilitzacions en defensa de la llibertat, la pau i la democràcia, i recolzarà totes aquelles iniciatives polítiques i cíviques que promoguin el diàleg com a únic mitjà de solucionar els conflictes i fer arribar a bon port la República Catalana, l’emancipació, la sobirania i llibertat del poble de Catalunya.

Autor: ANA de Terrassa

L'ANA és un nou espai de debat. Una plataforma plural. Oberta, a tothom, a tu i a totes les teves propostes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.